Boraboy Gölü

-Durukan.R'den-

Taşova ya 15 km uzaklıkta olan bu doğal set gölü, denizden 800 m yüksekte ve 25 m derinliktedir. 80 m lik genişliğe sahip olan Boraboy Gölü, 900 x 300 metrelik bir alana yayılmış. Kayın, sarıçam, sedir ve kestane ağaçlarından oluşan, doğal ormanlık alan,

gezinti yolları hazırlanarak ziyaretçilere açılmıştır. ölün yakın çevrelerinde bulunan ağaçların aralarına, ziyaretçilerin kullanımına sunulmak üzere, masalar ve oturaklarda konulmuş ve her masa yakınına musluk ile temiz içme suyu bağlanmıştır. Gölde konaklama, çevreye uygun biçimde imar edilmiş olan ahşap izci evleri ile sağlanmaktadır. Müstakil evlerin balkonları, elektrikleri, duş imkanı ve tuvaletleri mevcuttur. Yazık ki bakımsız kalmış olan bu evlerin, bazıları kullanım dışı kalmıştır. Ayrıca göl yanında, her türlü ihtiyacınızı karşılaya bileceğiniz bir gazino ve küçük büfesi de bulunmaktadır. Çocuklar için salıncaklar ve büyükler içinde otoparka sahiptir.

Boraboy gölünde sandalla gezinti imkanı bulabileceğiniz gibi, olta ile balık avlaya bilir veya patika yollarında ormanı dolaşarak, gölü yüksekten izleyebilirsiniz. Ayrıca göle adını veren Boraboy kasabasında bulunan alabalık çiftliğinde, taze ve lezzetli alabalık ziyafeti çekebilirsiniz. Tamamiyle köy ortamında, otantik bir havası olan tesisin, bahçesi de mevcuttur.

Hiç yorum yok: